قمرقلبى مشرفة قسم خمسة لصحتك
عدد المساهمات : 12211 العمر : 32 العمل/الترفيه : طالبه المزاج : متقلب الجامعة : جامعة دمنهور الكلية : كلية التجارة الفرقة : الثالثة الشعبة : ادارة اعمال
المحافظة : البحيرة المدينة : فوق القمر نقاط : 16345 تاريخ التسجيل : 19/10/2010
| موضوع: حلويات بالفاكهه الجمعة 17 ديسمبر 2010, 4:02 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم كريب المانجو [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] المقادير5 بيضات - 100 ج سكر - 25 ج زيت - 300 ج دقيق - 500 ج حليب - 2 ونص ج ملح - 2 ونص ج فانيليا - 150ج كريم باتسير قطع مانجو - صوص مانجو الطريقة نضع البيض والسكر والملح والزيت والفانيليا مع بعض ونخلطهم كويس بالمضرب السلك اليدوى لحد ما السكر يدوب ثم نضع الحليب ونضرب بالمضرب السلك بسرعة ثم اضع الدقيق واقلب اقلب ولو لاحظت ان فية كلاكيع اصفية بالمصفاة ندهن المقلاية خفيف بالزيت (يادوب امسحه بمنديل) واملى الكبشة (المغرفة الغويطة) بالخليط وانزل فى المقلاية بس راقة خفيفة جدا لحد ماتمسك واقلبها على الوش التانى وبعدين اشيلها وهكذا لحد مانخلص الخليك كله ادعك الكريم باتسير كويس قوى بالمضرب اضع واحدة امامى ثم اعمل بالقمع بمقدار الكريمة خط بالعرض ثم ارصص عليه قطع صغيرة من المانجو والف الكريب على هيئة اسطوانة ثم اقطعه بالسكينة بالورب وازوقه بالمانجو والكريمة وبالهنا والشفا مانجة جراتانالمقادير راقة اسبونج كيك - 150 ج كريم باتسير - 50 ج كريم شانتى - 50 ج مربى مانجة - مانجة مكعبات - جيلى للتلميع الطريقة نضرب الكريم باتسير بالمضرب السلك كويس ثم اضع علية الكريم شانتية واخلطهم ببعض كويس اضع فى صينية بايركس راقة من الكيكة الاسفنجية بالفانيليا ثم اضع عليها طبقة من مربى المانجو وافردها كويس ثم اضع طبقة من المانجو المقطع مكعبات طبقة كويسة لقرب حافة الصينية اضع خليط الكريمة على وش الصينية كله وافردة كويس ثم ادخله الفرن واولع الشعله اللى فوق فقط علشان الوش يعمل جراتان يعنى يحمر مش حياخد كتير يعنى خليكى جانبه لحد ماتطلعية وبعد مايبرد لمعية بالفرشاه بالجيلى وبالهنا والشفا ملحوظة : لازم يتعمل بكريم شانتى زى الدريم ويب مثلا لكن مش بكريمة لبانى جرانيتا الفراولة المقادير 150 ج عصير فراولة - 150 ج عسل مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر ) الطريقة نضع عصير الفراولة والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص جرانيتا الليمون (معنى كلمة جرانيتا يعنى معجون الفاكهة)المقادير 150ج ليمون بلدى - 150ج ماء - 300ج عسل مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر ) الطريقة نضع عصير الليمون وبشر الليمون والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص جرانيتا المانجة المقادير
150 ج عصير مانجة - 150 ج عسل مقدار العسل : كيلو ماء - 750 ج سكر - ليمونة (تعصر الليمونة بعد غليان الماء والسكر ) الطريقة نضع عصير المانجو والعسل فى طبق غويط واضربهم بالمضرب السلك كويس اصب الجرانيتا فى صينية بدون حواف(زى بتاعة البيتسا او السويسرول) بس تكون طبقة رفيعه جدا وندخلها الفريزر لحد ماتجمد حوالى ساعه او ساعه ونص
الصوص اللى بيوضع على الحلويات والآيس كريم وكل حاجة
صوص الفراولة 250 ج بيورية فراولة - 2 معلقة كورن فلور - ماء نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى
صوص المانجو ا 250 ج بيورية المانجو - 2 معلقة كورن فلور - ماء نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى
صوص التفاح
250 ج بيورية التفاح - 2 معلقة كورن فلور - ماء نذوب الكورن فلور فى شوية ماء ونضع الفراولة على النار اول ماتغلى نضع الكورن فلور واول مايبتدى الخليط يمسك نطفى
طريقة عمل الشكل : بعد عمل الصوص نضعه فى قراطيس صغيرة ثم نضع بجانب بعض على طول نقطة من كل لون وبعدين نجيب السكينة الرفيعه ونسحب من منتصف اول نقطة لتحت على طول لحد ماتوصلى لاخر نقطه حتعمل معاكى شكل القلوب دى | |
|
ملكة الاحزان نائب المدير
عدد المساهمات : 12667 العمر : 35 العمل/الترفيه : مدرسـة المزاج : اللهم لك الحمد الجامعة : جامعة الأسكندرية الكلية : كلية الآداب الفرقة : خريج الشعبة : عامة المحافظة : البحيرة المدينة : دمنهور نقاط : 19584 تاريخ التسجيل : 10/08/2008
| موضوع: رد: حلويات بالفاكهه الجمعة 17 ديسمبر 2010, 5:09 pm | |
| | |
|
قمرقلبى مشرفة قسم خمسة لصحتك
عدد المساهمات : 12211 العمر : 32 العمل/الترفيه : طالبه المزاج : متقلب الجامعة : جامعة دمنهور الكلية : كلية التجارة الفرقة : الثالثة الشعبة : ادارة اعمال
المحافظة : البحيرة المدينة : فوق القمر نقاط : 16345 تاريخ التسجيل : 19/10/2010
| موضوع: رد: حلويات بالفاكهه الجمعة 17 ديسمبر 2010, 5:14 pm | |
| | |
|
EZEL مشرفة سابقة
عدد المساهمات : 12273 العمر : 31 العمل/الترفيه : NO THING المزاج : الجامعة : جامعة دمنهور الكلية : كلية التربية الفرقة : الأولى الشعبة : _____ المحافظة : البحيرة المدينة : City of Dreams نقاط : 16306 تاريخ التسجيل : 20/03/2010
| موضوع: رد: حلويات بالفاكهه الجمعة 17 ديسمبر 2010, 11:27 pm | |
| تسلمى لمجهودك مشكورة كتير
| |
|
قمرقلبى مشرفة قسم خمسة لصحتك
عدد المساهمات : 12211 العمر : 32 العمل/الترفيه : طالبه المزاج : متقلب الجامعة : جامعة دمنهور الكلية : كلية التجارة الفرقة : الثالثة الشعبة : ادارة اعمال
المحافظة : البحيرة المدينة : فوق القمر نقاط : 16345 تاريخ التسجيل : 19/10/2010
| موضوع: رد: حلويات بالفاكهه الجمعة 17 ديسمبر 2010, 11:48 pm | |
| | |
|
sokr7oda المدير العام
عدد المساهمات : 35736 العمر : 39 الجامعة : جامعة الأسكندرية الكلية : كلية التجارة الفرقة : الرابعة الشعبة : لسه بدور المحافظة : البحيرة المدينة : دمنهور نقاط : 41360 تاريخ التسجيل : 04/12/2008
| موضوع: رد: حلويات بالفاكهه السبت 18 ديسمبر 2010, 12:52 am | |
|
ياواد انت ياواد
ايوا كده جوعانين بقى
هههههههه
| |
|
قمرقلبى مشرفة قسم خمسة لصحتك
عدد المساهمات : 12211 العمر : 32 العمل/الترفيه : طالبه المزاج : متقلب الجامعة : جامعة دمنهور الكلية : كلية التجارة الفرقة : الثالثة الشعبة : ادارة اعمال
المحافظة : البحيرة المدينة : فوق القمر نقاط : 16345 تاريخ التسجيل : 19/10/2010
| موضوع: رد: حلويات بالفاكهه السبت 18 ديسمبر 2010, 1:01 am | |
| هههههههههه نورت الموضوع شكرا لمروك | |
|