منتدى طلاب كلية التجارة بدمنهور
أهلا ومرحبا بكم معنا في منتدى طلاب كلية التجارة بدمنهور
إذا كانت هذه زيارتك الأولى للمنتدى، فيشرفنا أن تقوم بالتسجيل بالضغط على زر التسجيل إذا رغبت بالمشاركة في المنتدى، أما إذا كنت عضو في المنتدى فتكرم بالضغط على زر الدخول وتفضل بزيارة القسم الذي ترغب أدناه.

منتدى طلاب كلية التجارة بدمنهور

مرحباً بك يا زائر - ونرحب بالعضو الجديد Zenat Elsadny

 
الرئيسيةالبوابةالأحداثالمنشوراتالتسجيلدخول
تاريخ/ساعة اليوم : الأحد 29 مارس 2020, 3:12 am


 

 حتعزمنا على ايه؟؟؟

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
EZEL
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة
EZEL

انثى
عدد المساهمات : 12273
العمر : 27
العمل/الترفيه : NO THING
المزاج :
الجامعة : جامعة دمنهور
الكلية : كلية التربية
الفرقة : الأولى
الشعبة : _____
المحافظة : البحيرة
المدينة : City of Dreams
نقاط : 14846
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355
حتعزمنا على ايه؟؟؟ CaA03091

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالأربعاء 30 يونيو 2010, 11:57 am

بسم الله الرحمن الرحيم


بصوا بقى كل عضو حيدخل يقول حيعزم اعضاء المنتدى على ايه
ويقولنا ايه هى الاكلة ومش بس كدة ده لازم يكتبلنا مقادير الاكلة دى
وانا حبدا

انا حعزمكوا على سمك مشوى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

المقادير

سمكة كبيرة
3 حبات بصل مقطعة و3 فصوص ثوم مدقوق
4 ملاعق بقدونس مفروم
ملح
ليمون
بهارات .كمون.فلفل حار.فلفل اسود
بطاطس مقطعة شرائح
زيت زيتون
للتزيين جزر وخيار وليمون مقطعين شرائح


الطريقة

يفسل السمك وينظف ثم يبل بالملح والبهارات والثوم والبصل والليمون والبقدونس

يحشى السمك بالجزء المتبقى من البصل والثوم والبقدونس والليمون ويدهن بزيت الزيتون

تحضر صينية شواء وتدهن بزيت الزيتون ثم يضاف شرائح البطاطس والسمك
يدخل الفرن حتى ينضج السمك ثم يقدم السمك مع شرئح الخيار والليمون والبقدونس



اتمنى ان تنال الفكرة اعجابكم
ايمى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
future flower
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة
future flower

انثى
عدد المساهمات : 5823
العمر : 27
العمل/الترفيه : القراءه
المزاج : تمام الحمد لله
الجامعة : جامعة دمنهور
الكلية : كلية التجارة
الفرقة : الثالثة
الشعبة : شعبة عامة
المحافظة : البحيرة
المدينة : دمنهور
نقاط : 10044
تاريخ التسجيل : 09/08/2009
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالأربعاء 30 يونيو 2010, 12:06 pm

تسلم ايدك ايمى
تنفعى شيف بجد
هههههههههههههههه
ههههههههههههههههههه
تقبلى مرورى وتحياتى



انا بقى حغديكم
حواووووووووووووشى

المقادير :
10 أرغفة عيش بلدى
750 جم لحمة مفرومة
3 فلفل رومى كبير الوان
2 فلفل حار
ا ملعقة صغيرة فلفل أسمر

1 ملعقة صغيرة توابل لحم

1 ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة

ا ملعقة صغيرة سمن

املعقة صغيرة ملح نصف ملعقة صغيرة ليه
طريقة التحضير :
*فى أناء عميق نبشر البصل ناعم و نضع خلطة التوابل( الفلفل و بهارات اللحم والكسبرة الناشفة ) للحم المفروم والملح
* نقطع الفلفل الرومى الملون والفلفل الحار الى قطع صغيرة و يضاف للخليط السابق ، ثم قلبيهم جيدا
فى طاسة ضعى السمن و قلبى فيها الليه ، ثم أضيفيها على خليط اللحمة المفرومه .

* أما فى حالة أنك لا ترغبى فى أضافة الليه كما فعلت أستبدليها بملعقة سمن كبيرة .

* أدخلى خليط اللحمة المفرومة فى الثلاجة لمدة ربع ساعة .

* قطعى الارغفة الى أنصاف ، و حضرى ورق الزبدة .

* أحشى الارغفة بخليط اللحمة المفرومة .. ثم أدهنى الوجه بقليل من الزبدة ، ثم ضعيها فى صاج

ا, صينيه مدهونه بالزبده على درجة حرارة متوسطة ( 180) و فى حالة كون فرنك قوى الحراره الافضل لفه بورق الزبدة .اتركيهم فى الفرن حتى يبدا ورق الزبدة فى الاحمرار أو حتى تتأكدين من نضج اللحم أو حتى يصير لونها ذهبى .

* قدمى الحواوشى مع سلطة الطحينة و المخللات المشكله


اتمني ان تنال اعجابكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
sokr7oda
المدير العام
المدير العام
avatar

ذكر
عدد المساهمات : 35736
العمر : 35
الجامعة : جامعة الأسكندرية
الكلية : كلية التجارة
الفرقة : الرابعة
الشعبة : لسه بدور
المحافظة : البحيرة
المدينة : دمنهور
نقاط : 39900
تاريخ التسجيل : 04/12/2008
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالخميس 01 يوليو 2010, 12:26 am



فكره جميله ياايمان


تسجيل حضور








[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

I live a new life
with the birth of a new love

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
حبيبى دائما
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة
حبيبى دائما

انثى
عدد المساهمات : 8400
العمر : 30
العمل/الترفيه : ان شاء الله مهندسه حاسب الى
المزاج : الحمد لله زى العسل
الجامعة : جامعة دمنهور
الكلية : كلية التربية
الفرقة : الثانية
الشعبة : حاسب الى
المحافظة : البحيرة
المدينة : دمنهور
نقاط : 12639
تاريخ التسجيل : 01/01/2009
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالأربعاء 07 يوليو 2010, 1:22 am

فكره جامده ياايمى انا حعزمكوا على
ارز بالجمبرى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
1/2ارز اى نوع
ربع كيلو جمبرى صغير.
ربع كيلو كاليمارى.

فصين ثوم.

ملعقتين زيت زيتون.
ملح وفلفل أسود.
100 جرام بسلة. 2 ملعقة طماطم مهروسة. 2 بصلة. 1 ليمونة.

ملاحظة:
الكمية تكفى أربعة أشخاص.
يمكن استبدال الأرز بالأرز البسمتى حسب رغبتكم.
كما يمكن تقديم سلطة طحينة بالحمص التى قدمناها من قبل مع الطبق كمقبلات.


الطريقة:
أولا تقلى البصلة على النار حتى تعطى اللون الذهبى مثل بصل أرز الصيادية
نتبل الكاليمارى بملح وفلفل ونصف ليمونة ونقلب الكاليمارى جيدا، نضع الكاليمارى بعد ذلك على البصل الذهبى المحمر ونقلب جيدا.

بعد ذلك نضع الماء على الكاليمارى والبصل ثم نضع الأرز بعد غسله والملح ونقلبه ونغطيه ونتركة على النار حتى ينضج.


فى طاسة على النار نضع بصلة ناعمة جدا و2 فص ثوم مفروم وزيت زيتون ونقلبها جيدا، ثم نضع الطماطم المهروسة ونقلب جيدا.


نتبل الجمبرى بالملح والفلفل ونعصر عليه نصف ليمونة ونضعه فى الطاسة مع البصل والثوم والطماطم البوريه ونقلب، فى النهاية يقدم الأرز بالكاليمارى فى طبق سرفيس كبير ثم نضع علية الجمبرى، ويقدم أرز بالجمبرى والكاليمارى بالهنا والشفا.
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
EZEL
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة
EZEL

انثى
عدد المساهمات : 12273
العمر : 27
العمل/الترفيه : NO THING
المزاج :
الجامعة : جامعة دمنهور
الكلية : كلية التربية
الفرقة : الأولى
الشعبة : _____
المحافظة : البحيرة
المدينة : City of Dreams
نقاط : 14846
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355
حتعزمنا على ايه؟؟؟ CaA03091

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالخميس 08 يوليو 2010, 4:35 am

alia كتب:
تسلم ايدك ايمى
تنفعى شيف بجد
هههههههههههههههه
ههههههههههههههههههه
تقبلى مرورى وتحياتى



انا بقى حغديكم
حواووووووووووووشى

المقادير :
10 أرغفة عيش بلدى
750 جم لحمة مفرومة
3 فلفل رومى كبير الوان
2 فلفل حار
ا ملعقة صغيرة فلفل أسمر

1 ملعقة صغيرة توابل لحم

1 ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة

ا ملعقة صغيرة سمن

املعقة صغيرة ملح نصف ملعقة صغيرة ليه
طريقة التحضير :
*فى أناء عميق نبشر البصل ناعم و نضع خلطة التوابل( الفلفل و بهارات اللحم والكسبرة الناشفة ) للحم المفروم والملح
* نقطع الفلفل الرومى الملون والفلفل الحار الى قطع صغيرة و يضاف للخليط السابق ، ثم قلبيهم جيدا
فى طاسة ضعى السمن و قلبى فيها الليه ، ثم أضيفيها على خليط اللحمة المفرومه .

* أما فى حالة أنك لا ترغبى فى أضافة الليه كما فعلت أستبدليها بملعقة سمن كبيرة .

* أدخلى خليط اللحمة المفرومة فى الثلاجة لمدة ربع ساعة .

* قطعى الارغفة الى أنصاف ، و حضرى ورق الزبدة .

* أحشى الارغفة بخليط اللحمة المفرومة .. ثم أدهنى الوجه بقليل من الزبدة ، ثم ضعيها فى صاج

ا, صينيه مدهونه بالزبده على درجة حرارة متوسطة ( 180) و فى حالة كون فرنك قوى الحراره الافضل لفه بورق الزبدة .اتركيهم فى الفرن حتى يبدا ورق الزبدة فى الاحمرار أو حتى تتأكدين من نضج اللحم أو حتى يصير لونها ذهبى .

* قدمى الحواوشى مع سلطة الطحينة و المخللات المشكله


اتمني ان تنال اعجابكم




اه طبعا يا بت انفع هههههههههههههههههههههه
تسلمليلى يا قمر على العزومة الجامدة دى
مشكورة يا لولو
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
EZEL
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة
EZEL

انثى
عدد المساهمات : 12273
العمر : 27
العمل/الترفيه : NO THING
المزاج :
الجامعة : جامعة دمنهور
الكلية : كلية التربية
الفرقة : الأولى
الشعبة : _____
المحافظة : البحيرة
المدينة : City of Dreams
نقاط : 14846
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355
حتعزمنا على ايه؟؟؟ CaA03091

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالخميس 08 يوليو 2010, 4:38 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كتب:


فكره جميله ياايمان


تسجيل حضور




فانتظارك يا بوص بس بلاش تتطنشنا
هههههههههههههههههه
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
EZEL
مشرفة سابقة
مشرفة سابقة
EZEL

انثى
عدد المساهمات : 12273
العمر : 27
العمل/الترفيه : NO THING
المزاج :
الجامعة : جامعة دمنهور
الكلية : كلية التربية
الفرقة : الأولى
الشعبة : _____
المحافظة : البحيرة
المدينة : City of Dreams
نقاط : 14846
تاريخ التسجيل : 20/03/2010
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355
حتعزمنا على ايه؟؟؟ CaA03091

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالخميس 08 يوليو 2010, 4:42 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] كتب:
فكره جامده ياايمى انا حعزمكوا على
ارز بالجمبرى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
المقادير:
1/2ارز اى نوع
ربع كيلو جمبرى صغير.
ربع كيلو كاليمارى.

فصين ثوم.

ملعقتين زيت زيتون.
ملح وفلفل أسود.
100 جرام بسلة. 2 ملعقة طماطم مهروسة. 2 بصلة. 1 ليمونة.

ملاحظة:
الكمية تكفى أربعة أشخاص.
يمكن استبدال الأرز بالأرز البسمتى حسب رغبتكم.
كما يمكن تقديم سلطة طحينة بالحمص التى قدمناها من قبل مع الطبق كمقبلات.


الطريقة:
أولا تقلى البصلة على النار حتى تعطى اللون الذهبى مثل بصل أرز الصيادية
نتبل الكاليمارى بملح وفلفل ونصف ليمونة ونقلب الكاليمارى جيدا، نضع الكاليمارى بعد ذلك على البصل الذهبى المحمر ونقلب جيدا.

بعد ذلك نضع الماء على الكاليمارى والبصل ثم نضع الأرز بعد غسله والملح ونقلبه ونغطيه ونتركة على النار حتى ينضج.


فى طاسة على النار نضع بصلة ناعمة جدا و2 فص ثوم مفروم وزيت زيتون ونقلبها جيدا، ثم نضع الطماطم المهروسة ونقلب جيدا.


نتبل الجمبرى بالملح والفلفل ونعصر عليه نصف ليمونة ونضعه فى الطاسة مع البصل والثوم والطماطم البوريه ونقلب، فى النهاية يقدم الأرز بالكاليمارى فى طبق سرفيس كبير ثم نضع علية الجمبرى، ويقدم أرز بالجمبرى والكاليمارى بالهنا والشفا.




جامدة يا بت يا شوشو العزومة بجد تسلم ايدك
تسلميلى يا جميل لمرورك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ملكة الاحزان
نائب المدير
نائب المدير
ملكة الاحزان

انثى
عدد المساهمات : 12667
العمر : 31
العمل/الترفيه : مدرسـة
المزاج : اللهم لك الحمد
الجامعة : جامعة الأسكندرية
الكلية : كلية الآداب
الفرقة : خريج
الشعبة : عامة
المحافظة : البحيرة
المدينة : دمنهور
نقاط : 18124
تاريخ التسجيل : 10/08/2008
حتعزمنا على ايه؟؟؟ 800341355

حتعزمنا على ايه؟؟؟ Empty
مُساهمةموضوع: رد: حتعزمنا على ايه؟؟؟   حتعزمنا على ايه؟؟؟ Emptyالإثنين 03 يناير 2011, 10:47 pm

مشكورة






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


يا إلهيً لا تحرمنيْ مطلبي !
فـَ أنتّ وحدك من يعلم , كيف أنسجُ أحلامًي كل ليلة
و أنامُ على أملِ تحقيقها في الصباح !
أؤمن كثيراً بأن المساحة الفاصلة بين y]الحلم والواقع]
وبين ]السماء والأرض] مجرد .. "دعاء"•[/center]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://malket-elahzan.yoo7.com
 
حتعزمنا على ايه؟؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى طلاب كلية التجارة بدمنهور :: «۩۞۩-ركن الأسـرة-۩۞۩» :: مطبخ ستار-
انتقل الى: